Advent 24: Koekjes kerstboom - Laura's Bakery (2024)

Advent 24: Koekjes kerstboom - Laura's Bakery (1)

Advent 24, dat betekent dat dit alweer de laatste is! Wat is de tijd snel gegaan zeg. En wat vond ik het ontzettend leuk om te doen. Waar ik eerst nog zei ‘dit doe ik volgend jaar niet meer’ veranderde dit na al jullie ontzettend leuke reacties in ‘ik denk dat ik dit jaar nog maar wat eerder moet beginnen’. Ideetjes zijn er in ieder geval genoeg, dus wie weet wat er volgend jaar komt.

De laatste dag van deze advent betekent ook dat het eindelijk Kerst is! Dagen waar ik nog net niet het hele jaar naar uitkijk. Kerstavond is bij ons traditioneel de avond dat wij gezellig rond de kerstboom onze cadeautjes uitpakken en een leuke kerstfilm kijken. De Kerstdagen brengen wij met familie door onder het genot van lekker eten en een hoop gezelligheid! Voordat al deze gezelligheid begint zal ik jullie eerst nog uitleggen hoe je deze prachtige koekjes kerstboom maakt. Zonder uitstekerset, je hoeft hier dus niet meer last minute naar op zoek te gaan.

BAKTIP:Om deze koekjes kerstboom te maken, gebruikte ik een set sterren uitstekers in verschillende formaten. Wilton heeft een koekjes kerstboom uitsteekset, zodat je alles direct in huis hebt.

Advent 24: Koekjes kerstboom - Laura's Bakery (2)

Advent 24: Koekjes kerstboom - Laura's Bakery (3)

Advent 24: Koekjes kerstboom - Laura's Bakery (4)

Advent 24: Koekjes kerstboom - Laura's Bakery (5)

Advent 24: Koekjes kerstboom - Laura's Bakery (6)

Advent 24: Koekjes kerstboom - Laura's Bakery (7)

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Koekjes kerstboom

Deze koekjes kerstboom zal als pronkstuk op de tafel staan. Niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook erg lekker!

Porties: 1 kerstboom

Ingrediënten

  • 19 koekjes in stervorm (in verschillende maten)
  • Template voor de koekjes
  • Groene icing (Sugarflair holly green)
  • Spuitmondje stervormig (16 Wilton)
  • Strooisels

Instructies

  • De groene icing moet wat dikker zijn, het basis recept is hier prima voor. Met de strooisels is het het mooiste als je in één kleur(groep) werkt. Ik gebruikte zilver en een beetje parelmoer. Zilveren sterretjes en verschillende maten parels.

  • Bovenstaande template bevat de 9 verschilende maten sterren die je nodig hebt (ik ben nog steeds niet handig om een printbaar template te maken, sorry!). Het kleinste sterretje heb je drie keer nodig, van de rest is twee voldoende. Leg de papieren sterren op je uitgerolde koekjesdeeg en snijd met een mesje de vormen uit. Omdat de sterren niet helemaal symmetrisch zijn is het mooi om ze ook in spiegelbeeld uit te snijden. Dus eerst leg je het papiertje met de kant waarop geprint is naar boven en je snijd een ster uit. Dan draai je het papiertje om en snijd je de tweede ster uit.

  • Met het stapelen is het belangrijk dat je de koekjes, van groot naar klein, dakpansgewijs stapelt. Je hoeft de icing ook niet helemaal aan de zijkanten te spuiten, het is juist leuk als je de koekjes nog ziet.

  • Leg alle sterren op maat gesorteerd om je heen voordat je gaat beginnen.

  • Spuit wat icing op je koekje en leg de tweede hier bovenop. Nu kun je de punten van het onderste koekje voorzien van groene icing. Strooi gelijk je versieringen op de punten voordat je verder gaat, straks kan je er niet meer zo goed bij. Spuit weer wat icing op je koekje, stapel de volgende erbij, groene icing op de punten spuiten en versieren. Deze stappen blijf je herhalen tot je alle koekjes hebt gestapeld. LET OP: je houdt een koekje (de kleinste) over om bovenop de boom te zetten. Deze kun je naar wens decoreren.

  • En daar is de koekjesboom, deze zal prachtig op tafel staan waar iedereen steeds weer een stukje koek vanaf kan breken.

Bewaren

Alles over het bewaren van koekjes lees jehier!

Advent 24: Koekjes kerstboom - Laura's Bakery (8)

Met deze koekjesboom is ook een einde gekomen aan de advent van 2012! Ik vond het echt ontzettend leuk om te doen en al jullie enthousiaste reacties waren super! Zo leuk ook om te horen dat jullie al snel begonnen met zelf ook rudolph marshmallows, sneeuwpop oreo’s en kerstboom schuimpjes te maken. Ik heb al leuke foto’s mogen ontvangen van een aantal van jullie. Dit vind ik zo leuk dat ik besloten heb om na Kerst een overzicht te plaatsen met alle foto’s van jullie kerstbaksels die zijn geïnspireerd op de advent! Mail dus vooral al jullie foto’s door, ik ben erg benieuwd naar jullie creaties!

Dan heb ik jullie nu nog één ding te zeggen:

MERRY CHRISTMAS!!!!

Ik wens jullie allemaal hele fijne dagen toe met natuurlijk de mooiste zoete lekkernijen!

Jullie zien mij na Kerst weer terug met een nieuwe post, vol met jullie gemaakte baksels.

Advent 24: Koekjes kerstboom - Laura's Bakery (9)

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Advent 24: Koekjes kerstboom - Laura's Bakery (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 5522

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.