Onderzoeksuitslagen inzien | St. Antonius Ziekenhuis (2024)

Zo gebruikt u Mijn Antonius

U kunt in Mijn Antonius de onderzoeksuitslagen inzien van onderzoeken die u in ons ziekenhuis heeft gehad.

Bijvoorbeeld bij een röntgenfoto, bloedafname of een echo.

Wanneer zijn onderzoeksuitslagen zichtbaar?

  • De uitslagen van de meeste bloed- en urineonderzoeken kunt u 7 dagen nadat de uitslag binnen is, inzien in Mijn Antonius.
  • De uitslagen van de meeste Radiologie-onderzoeken kunt u 7 dagen nadat de uitslag binnen is, inzien in Mijn Antonius.
  • De overige poliklinische onderzoeksuitslagen kunt u 14 dagen nadat de uitslag binnen is in Mijn Antonius bekijken.
  • Voor onderzoeken die tijdens een opname in het ziekenhuis zijn aangevraagd, geldt dat de uitslag de dag na ontslag zichtbaar is in Mijn Antonius.

Bij uitslagen van radiologisch onderzoek (bijvoorbeeld een röntgenfoto of echo) is alleen het verslag zichtbaar; geen beeld.

Het kan voorkomen dat u een uitslag eerder ziet in Mijn Antonius dan dat de arts dit met u besproken heeft. Heeft u vragen over de uitslag? Stel deze dan tijdens de volgende poli-afspraak aan uw arts.

Laboratoriumuitslagen Interne Geneeskunde na 24 uur zichtbaar

Vanaf 3 juli 2023 doet Interne Geneeskunde een proef waarbij de uitslagen van laboratoriumonderzoek (uitslagen van bloed-, urine, ontlasting en sputumonderzoek) 24 uur nadat deze bekend zijn zichtbaar zijn in Mijn Antonius, in plaats van na 7 dagen. Dit geldt voor patiënten die onder behandeling zijn bij de volgende poli’s:

• Diabetologie
• Dialyse
• Endocrinologie
• Hematologie
• Interne Geneeskunde
• Nefrologie
• Oncologie/Kanker
• Ouderengeneeskunde
• Reumatologie

Voor alle andere poli’s geldt dit niet.

Hier vindt u uw onderzoeksuitslagen

Hiervoor klikt u in Mijn Antonius op Menu en vervolgens op Uitslagen.

Veelgestelde vragen

De uitslagen van onderzoeken, die plaatsvinden na 13 oktober 2017 komen in Mijn Antonius. Uitslagen die voor 13 oktober 2017 zijn binnengekomen, worden niet in Mijn Antonius getoond.
De uitslagen van radiologische en nucleaire onderzoeken vindt u in Mijn Antonius, maar de beelden zelf niet.

Van deze onderzoeken wordt de uitslag niet in Mijn Antonius getoond:

  • Longfunctieonderzoeken
  • Klinische neurofysiologie-verslagen
  • Verslagen van verrichtingen
  • ECG’s en verslagen
  • Ergometrie
  • Holters
  • CMT (cardiomeettechniek)

De uitslagen van onderzoeken die zijn aangevraagd door derden (zoals uw huisarts) vindt u niet in Mijn Antonius.

Als uw vraag niet kan wachten tot uw eerstvolgende bezoek aan het ziekenhuis, dan kunt u via Mijn Antonius een bericht sturen naar uw zorgverlener. Tevens kunt u telefonisch contact opnemen met een medewerker van het betreffende specialisme.

U kunt zelf kiezen of u uw onderzoeksuitslagen in Mijn Antonius wilt bekijken. Wilt u uw onderzoeksuitslagen niet zien in Mijn Antonius, dan kunt u dit uitzetten. Hier leest u hoe u dit doet. U krijgt dan ook geen e-mail of pushbericht meer als er een nieuwe uitslag is.

Als u geen e-mail of pushbericht wilt ontvangen, maar wel de uitslagen in Mijn Antonius wil bekijken, dan kunt u bij de berichtinstellingen in Mijn Antonius (klik op 'menu' en vervolgens op 'berichtinstellingen') aangeven dat u geen berichten over uitslagen wilt ontvangen.

In beide gevallen kunt u de instellingen weer aanpassen als u van gedachten verandert.

U kunt in Mijn Antonius zelf instellen hoe u de onderzoeksuitslagen wilt groeperen: per bezoek of per uitslag. Dat doet u zo:

  • Log in in Mijn Antonius
  • Kies: Menu
  • Kies: Uitslagen
  • Kies: Instellingen en filters
  • Klik op: v
  • U kunt hier instellen hoe u uw uitslagen wilt groeperen en of u uitslagen van onderzoeken die hebben plaatsgevonden tijdens een ziekenhuisopname wilt inzien.

In Mijn Antonius kunt u zelf instellen hoe u de onderzoeksuitslagen gegroepeerd wil hebben; per bezoek of per uitslag. Als u een uitslag na het bekijken niet meer kunt zien, heeft dit meestal te maken met deze instelling. In het antwoord op de vraag hierboven, leest u hoe u deze instelling kunt aanpassen.

Mijn Antonius Helpdesk

Heeft u vragen over Mijn Antonius of hulp nodig? Neem dan contact op met de Mijn Antonius Helpdesk:

  • Via e-mail: mijnantonius@antoniusziekenhuis.nl
  • Of telefonisch: T 088 320 81 00 (maandag t/m vrijdag van 09.00 - 12.00 en van 13.00 - 15.30 uur).
  • U kunt ook terecht bij medewerkers van de Centrale Receptie op de locaties Nieuwegein en Utrecht(maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.30uur). Er is hiervoor geen afspraak nodig.
  • Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de computer of van uw tablet of telefoon? Dan kunt op locatie Nieuwegein terecht bij de vrijwilligers tijdens de computerinloop. Zij hebben de tijd om u rustig op weg te helpen. De vrijwilligers zijn aanwezig op:
    • Maandag, woensdag en vrijdag: van 09.00 tot 11.00 uur
    • Dinsdag en donderdag: van 13.00 tot 15.00 uur
    • U vindt hen achterin de wachtruimte bij de apotheek.

Vermeld in uw e-mail of aan de telefoon:

  • Uw naam en geboortedatum, de 4 cijfers van uw postcode en uw telefoonnummer (zodat we direct alle informatie hebben om uw melding goed af te handelen).
  • Wat is het probleem in Mijn Antonius en wanneer deed het zich voor?
  • Gaat het probleem over uw Mijn Antonius-account, dat van uw kind of dat van u als gemachtigde voor uw kind?
  • Voeg (indien mogelijk) een schermafbeelding of de tekst van de foutmelding toe.
Onderzoeksuitslagen inzien | St. Antonius Ziekenhuis (2024)

FAQs

Onderzoeksuitslagen inzien | St. Antonius Ziekenhuis? ›

Meestal is de uitslag van het bloedonderzoek of ander afgenomen materiaal aan het einde van de dag bekend. Houd er rekening mee dat sommige uitslagen, zoals die van een oogfotografie of een pathologisch onderzoek, een week in beslag kunnen nemen. De uitslag wordt digitaal naar de zorgverlener gestuurd.

Hoe lang duurt uitslag bloedonderzoek ziekenhuis? ›

Meestal is de uitslag van het bloedonderzoek of ander afgenomen materiaal aan het einde van de dag bekend. Houd er rekening mee dat sommige uitslagen, zoals die van een oogfotografie of een pathologisch onderzoek, een week in beslag kunnen nemen. De uitslag wordt digitaal naar de zorgverlener gestuurd.

Hoe oud is het Antonius ziekenhuis? ›

Het is 15 november 1910 als de nieuwbouw van het St. Antonius Gasthuis zijn deuren opent. Monseigneur Van de Wetering, aartsbisschop van Utrecht, is eigenaar van de grond waarop het nieuwe Gasthuis wordt gebouwd.

Hoeveel medewerkers Antonius Ziekenhuis? ›

Daarom zijn opleiding en onderzoek, naast patiëntenzorg, de belangrijkste pijlers in ons ziekenhuis. Met ruim 6.000 betrokken medewerkers zetten we ons dagelijks in om onze missie 'samen zorgen voor kwaliteit van leven' waar te maken.

Hoeveel Antonius ziekenhuizen? ›

Een unieke combinatie van mensgerichtheid en innovatiedrang heeft geleid tot een medische organisatie met acht vestigingen in Midden-Nederland. Het St. Antonius staat (landelijk) bekend om zijn expertise op het gebied van hart-, vaat-, longziekten en kanker.

Waar kan ik de uitslag van mijn bloedonderzoek zien? ›

Heeft u bloed laten prikken of ander lab onderzoek gehad, dan kunt u zelf de uitslagen inzien en het advies van de huisarts over dit onderzoek. U gaat hiervoor naar mijngezondheid.net of logt in via de medgemak app met uw Digid.

Hoe lang wachten op resultaat bloedonderzoek? ›

De uitslag van de meeste bloedonderzoeken is binnen één tot drie dagen beschikbaar. Soms duurt het echter langer voordat een onderzoek is afgerond. Bij minder vaak voorkomende onderzoeken kan het een aantal weken duren voor de uitslag bekend is.

Wat is het beste ziekenhuis in de wereld? ›

Het beste ziekenhuis ter wereld is volgens dit onderzoek in het Amerikaanse Rochester, in Minnesota. Het is de zesde keer dat deze ranglijst is gepubliceerd. Isala is voor het eerst opgenomen. UMCG stond vorig jaar op de 128e plaats.

Waar staat het grootste ziekenhuis ter wereld? ›

Het grootste ziekenhuis ter wereld, het Chang Gung Memorial Hospital in Taiwan, heeft namelijk meer dan 10.000 bedden. Dat is meer dan de helft van een uitverkocht Ziggo Dome.

Wat is het kleinste ziekenhuis van Nederland? ›

De Sionsberg biedt volgens het Elsevier onderzoek 'enkele goede specialismen maar is vooral goed in verpleegkundige zorg en samenwerking met huisartsen. Het ziekenhuis 'is met 138 bedden het kleinste ziekenhuis van Nederland.

Wie is de eigenaar van het ziekenhuis? ›

Met uitzondering van het Militair Hospitaal is er geen enkel ziekenhuis publiek. Ziekenhuizen zijn of privaatrechtelijke stichtingen of vennootschappen, waarvan de aandelen in handen zijn van de oorspronkelijke ziekenhuisstichting, al dan niet in combinatie met aandelenbezit van medisch specialisten.

Heeft een ziekenhuis een winstoogmerk? ›

Anders dan in de meeste andere Europese landen hebben ziekenhuizen met winstoogmerk in Nederland nooit bestaan. Sinds 1979 kent de wet een verbod op winstoogmerk, aanvankelijk alleen voor ziekenhuizen en sinds 1994 ook voor ZBC's die verzekerde zorg aanbieden.

Hoeveel bedden heeft het Antonius Ziekenhuis Nieuwegein? ›

Het Antonius fungeert als regionaal ziekenhuis en als landelijk topklinisch en opleidingsziekenhuis. Het St. Antonius Ziekenhuis (ongeveer 2.700 medewerkers, 150 specialisten, 584 bedden) vormt samen met Mesos Medisch Centrum in Utrecht de AntoniusMesosGroep.

Wie is de Heilige van verloren voorwerpen? ›

Maar de Heilige Antonius wordt bovenal ingeschakeld voor het terugvinden van verloren voorwerpen. In heel wat Vlaamse gezinnen maakt een beeld of prent van de Heilige Antonius vast deel uit van het huiskamerinterieur en bad men: “Heilige Antonius, beste vrind, zorg dat ik … weer vind".

Welke 3 soorten ziekenhuizen zijn er? ›

Nederland telt 69 ziekenhuisorganisaties. In 2023 telt Nederland 69 ziekenhuisorganisaties inclusief 8 universitaire medische centra (UMC Universitair Medisch Centrum (Universitair Medisch Centrum)'s). 113 ziekenhuislocaties (academische, algemene en kinderziekenhuizen) en 147 buitenpoliklinieken.

Wat betekent Santeon? ›

Santeon is de Nederlandse ziekenhuisketen waarbinnen zeven topklinische ziekenhuizen open samenwerken met als doel de medische zorg te verbeteren door continue vernieuwing: Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, Martini Ziekenhuis in Groningen, Medisch Spectrum Twente in ...

Hoeveel dagen uitslag bloedonderzoek certe? ›

Certe stuurt de uitslag naar uw zorgverlener, die de vervolgstappen bepaalt. Uw zorgverlener heeft de meeste uitslagen na 3 dagen binnen.

Hoe lang duurt het voordat uitslag binnen is van een bloedonderzoek Medlon? ›

Rapportage van uitslagen labonderzoek

Voor routine-onderzoek volgt elektronische rapportage binnen 24 uur zonder extra telefonische signalering. Een spoedaanvraag wordt met voorrang verwerkt op het laboratorium en uitslagen worden altijd dezelfde werkdag doorgebeld aan de aanvrager.

Welke ziektes kun je uit bloed halen? ›

Een bloedanalyse kan zeker bepaalde zaken uitsluiten of bepaalde ziektes aantonen. Zo kunnen vb. lever-, schildklier- of nieraandoeningen in een vroeg stadium ontdekt worden. Op deze manier kan je veel nauwkeuriger maatregelen nemen en toch doorverwezen worden naar een arts indien nodig.

Hoe lang wachten op Bloedresultaten spoed? ›

Het duurt een uur tot anderhalf uur vooraleer de meeste bloedresultaten bekend zijn. In sommige gevallen zal gevraagd worden om wat urine op te vangen. Deze analyse neemt ca een halfuur tot een uur in beslag.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated:

Views: 6696

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.