Multi split airco 3 binnenunits [ 2024 ]: info + kosten (2024)

Multi split airco 3 binnenunits [ 2024 ]: info + kosten (1)

Multi split airco 3 binnenunits [ 2024 ]: info + kosten (2)Als je minstens 3 ruimtes tegelijkertijd wilt koelen of verwarmen in huis, dan is het verstandig om te kijken naar de vele interessante mogelijkheden van een multi split airco met 3 binnenunits. De binnenunit van elke aparte ruimte kan hierbij afzonderlijk worden ingesteld. Lees de onderstaande tekst goed door als je meer te weten wilt komen over een multi split airco met 3 binnenunits en de zaken die hierbij komen kijken.

*Tip:

→ Besparen op je airco? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale aircospecialisten.

Inhoudsopgave

Wat is een multi split airco?

Een multi split airco is niets meer dan een airco die bestaat uit één buitenunit. Je kunt een multi split airco met 2, 3 of meerdere binnenunits koppelen om meerdere ruimtes tegelijkertijd te koelen of verwarmen. Een multi split airco met 3 binnenunits is geschikt voor zowel commercieel en voor residentieel gebruik. Een multi split airco met 3 binnenunits wordt ook wel een triple split unit airco genoemd, aangezien er sprake is van 3 binnenunits die op een enkele buitenunit gekoppeld wordt.

Onderdelen van de multi split airco

Bij een multi split airco met 3 binnenunits kan je van 3 onderdelen uitgaan, namelijk de buitenunit, de leidingen met het koelmiddel en de 3 binnenunits. Het is mogelijk om maximaal 8 binnenunits te koppelen per buitenunit, maar het exacte aantal units die gekoppeld kunnen worden hangt van het specifiek airco merk zelf af. De afstand tussen de buitenunit en de binnenunits mag overigens maar maximaal 20 tot 25 meter zijn.

Het vermogen van de multi split airco

Je kunt bij een multi split airco uitgaan van een hoog vermogen, aangezien er minder energie nodig is om de ruimte op een snelle en goede manier koud te krijgen. Bij een multi split airco zien we vaak apparaten met een vermogen van 2,5 kW, 3,5 kW en 5 kW, 6 of 8 kW.

De plaatsing van de binnenunits

Moet je 3 binnenunits plaatsen, dan moet je kiezen voor een geschikte plek. De meest gangbare locaties om de binnenunit te plaatsen zijn de slaapkamer, maar ook de woonkamer en de zolder. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende soorten multi split airco’s, waaronder de wandairco, de vloer airco en de plafond airco. Hier komt nog bij dat de binnenunits van de multi split airco te koop is in verschillende leuke kleuren voor een stijlvolle en moderne look.

De voor- en nadelen van een multi split airco met 2 binnenunits

Ga je een multi split airco met 3 binnenunits kopen, dan is het slim om een kijkje te nemen naar de verschillende voordelen die hierbij komen kijken waaronder:

  • Je kunt meerdere ruimtes tegelijkertijd koelen of verwarmen als je kiest voor een multi split airco met 3 binnenunits.
  • Je kunt elk van deze 3 binnenunits apart af stellen waardoor je een ideaal binnenklimaat kunt creëren in elke ruimte, afzonderlijk van elkaar.
  • Een multi split airco met 3 binnenunits verbruikt niet veel energie.
  • Het koelvermogen van een multi split airco met 3 binnenunits heeft een hoog koelvermogen.
  • De waarde van je huis gaat enorm omhoog als je een multi split airco met 3 binnenunits laat plaatsen.
  • Je kunt een multi split airco met 3 binnenunits op gemakkelijke manieren bedienen.
  • De lawaaierige onderdelen van een airco zitten in de buitenunit, waardoor een multi split airco met 3 binnenunits een stil apparaat is.
  • Je kunt het systeem na verloop van tijd altijd verder uitbreiden met extra binnenunits. Je mag maximaal 8 binnenunits aan één buitenunit koppelen.
  • Een multi split airco met 3 binnenunits kan netjes worden weggewerkt zodat ze amper opvallen, maar er zijn ook unieke stijlvolle design binnenunits die geïntegreerd kunnen worden in je interieur.

Naast alle voordelen hierboven kan je bij een multi split airco met 3 binnenunits ook van nadelen uitgaan. Denk bijvoorbeeld aan de kosten die hier flink op kunnen lopen. Je moet immers betalen voor alle 3 binnenunits en daar komt nog bij dat je voldoende ruimte vrij moet maken voor de plaatsing van 3 binnenunits.

De kosten

Ga je een multi split airco met 3 binnenunits kopen, dan wil je vast weten wat de kosten zijn die hierbij komen kijken. Wat de kosten precies zullen zijn, wordt bepaald door naar het merk, het model en het koelvermogen te kijken. Je kunt bij een multi split airco met 3 binnenunits uitgaan van gemiddelde kosten tussen de € 2.000 en € 5.000. Er zijn echter ook multi split airco’s met 3 binnenunits die meer geld kosten. Wil je na verloop van tijd investeren in het uitbreiden van het systeem door meerdere binnenunits toe te voegen, dan betaal je ongeveer € 800 tot € 1.000 per extra unit.

Verlaagd btw tarief

De kosten voor een multi split airco met 3 binnenunits lopen gauw op, zeker als je voor een apparaat kiest met een hoog koelvermogen. Maak gebruik van het verlaagd btw tarief waarbij je geen 21% btw moet betalen, maar slechts 6% btw. Op deze manier bespaar je honderden euro’s op de kosten, maar het moet echter wel gaan om een privéwoning die minimaal 10 jaar oud is en daarnaast moet de multi split airco door een erkend airco monteur geïnstalleerd te zijn.

Alternatieven multi split airco

Er zijn situaties waarbij een multi split airco kopen niet mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan een ongeschikt huis of een beperkt budget. Je kunt in dat geval kiezen voor een alternatief op de multi split airco. De meest relevante alternatieven die hierbij komen kijken zijn een single split airco, een vaste monoblock airco en in sommige gevallen een mobiele airco die krachtig is.

Offertes vergelijken

Overweeg je de aanschaf van een multi split airco met 3 binnenunits en wil je van topkwaliteit en de beste prijs verzekerd zijn? Kies dan voor het maken van een vergelijking van de beste opties en selecteer de multi split airco uit het lijstje met de beste kwaliteit tegen de meest betaalbare prijs. Zo kan je enorm besparen op de kosten van je nieuwe split airco zonder dat je hoeft in te leveren op de kwaliteit.

Multi split airco 3 binnenunits [ 2024 ]: info + kosten (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated:

Views: 5541

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.